AdobeStock_507064276
Hem / Tjänster / IT-tjänster / RemoteApp

RemoteApp

RemoteApp är ett begrepp som på svenska kallas för publicerade appar. Begreppet innebär att företagets användare kan använda sina serverapplikationer från nästan vilken enhet som helst; datorer, mobiltelefoner, surfplattor, etc.

Till skillnad från ett fjärrskrivbord, där användaren arbetar inne på servern genom ett sekundärt skrivbord, så innebär RemoteAppar att användaren istället arbetar lokalt på sin dator. Detta ger en snabb och modern upplevelse där bara serverapplikationen öppnas i ett eget programfönster (som vilket annat program som helst).

1
2
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Jobba flexibelt

RemoteApp är en snabb och modern lösning som innebär att vi gör serverprogram tillgängliga, såväl genom genvägar på datorn samt i webbläsaren, och kan därav nås från såväl hemmadatorer, mobiltelefoner och surfplattor. Rent tekniskt bygger lösningen på samma teknologi som fjärrskrivbord, men där användarupplevelsen blir snabbare och modernare.

bg copy 2

Ett smidigt sätt att arbeta

RemoteApp är en fantastiskt smidig lösning där användarapplikationer som t.ex. webbläsare, Officeapplikationer (Powerpoint, Outlook, Teams) etc. körs direkt på den egna datorn medan serverapplikationer (ex. affärssystem) öppnas som ett eget applikationsfönster.

Det ökar produktiviteten och användarnöjdheten eftersom man som användare inte längre behöver växla mellan fjärrskrivbordsfönstret och den egna lokala datorn för att t.ex. vara med i ett Teamsmöte (med ljud och video).

Det ska samtidigt understrykas att lösningen inte passar för alla organisationer eller användare. Det kan vara bakomliggande systemkopplingar (t.ex. applikationer som är beroende av andra applikationer) eller att man som organisation inte vill möjliggöra lokalt datorarbete (för att förhindra företagsinformation hamnar på den lokala datorn som lätt hamnar utom kontroll) o.s.v.

Med ett personligt möte med en av våra konsulter eller affärsutvecklare inventerar vi er IT-miljö och kan därefter avgöra om detta är ett aktuellt och rekommenderat alternativ eller inte.

 

Kontakta oss så berättar vi mer

 

 

 

pexels-s-migaj-921926
photo-1615309662472-4ca77a77a189

”Accesit har med en personlig och snabb service hjälpt oss på vår tillväxtresa med våra IT-behov”

- Magnus Lind, VD Opigo