AdobeStock_294675923
Hem / Tjänster / IT-tjänster / Nätverkslösningar

Nätverkslösningar

Trådbundna och trådlösa nätverkslösningar anpassade efter dina behov.

1
2
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Säkerheten framför allt

Vikten av ett säkert nätverk har aldrig varit mer prioriterat än tidigare. Kraven på hög säkerhet ökar ju fler som arbetar hemifrån och där information är nyckeln till hur framgångsrik en utpressning (ransomware) kan bli.

När samtidigt fler lagar och förordningar ska efterlevas så blir också vidden av verktygslådan för att efterleva detta också viktigare. Enkelhet och spårbarhet blir helt essentiella egenskaper i ett företags IT-infrastruktursbehov.

bg copy 2

Brandväggar

Vi använder oss av brandväggar som skannar all trafik, in som ut, efter potentiella hot. Dessutom finns brandväggsfunktionalitet som kollar på när och vart enheten senast var inloggad. Om inloggningsförsök då exempelvis sker från annat land kort därefter så vet systemet att det är omöjligt att färdas dit på den tiden och blockerar därför inloggning per automatik.

Det finns även möjlighet till aktiv webfiltrering beroende på enhet, nät och behörighet. Man kan till exempel spärra tillgång till ”vuxenmaterial”, spelsidor etc, men även möjlighet att spärra exempelvis Facebook Messenger men inte Facebook. Möjligheterna är många och vi agerar gärna bollplank i frågor om säkerhet och spärrningar.

Kontakta oss så berättar vi mer

 

photo-1615309662472-4ca77a77a189
pexels-linkedin-sales-navigator-1251828

WiFi

Accesspunkterna för trådlöst nätverk har inbyggd intelligens. Detta innebär att de, tillsammans med resten av systemet, kan ändra WiFi-kanal för att undvika störningar från omkringliggande accesspunkter eller radiosändare. Detta gör att ni får bästa tänkbara täckning utifrån de förutsättningar som finns vid respektive accesspunkt.

Du kan begränsa och balansera internethastigheten mellan såväl användare som accesspunkter och applikationer. På så vis kan man fördela att ett gästnät skulle kunna ta max 20% av bandbredden, verkstaden 50% och kontoret 30%. Detta gör att ni enkelt kan säkerställa verksamhetens tillgänglighet.

Som er IT-leverantör ser vi över alla möjligheter utefter era behov, sköter kommunikationen med fiberleverantörer och installerar ert nätverk på plats. Boka gärna in en rådgivning för att undersöka hur vi kan hjälpa till.

Kontakt

 

 

 

 

Kombinera IT-lösningar

Läs mer om våra andra IT-tjänster och lär dig hur du kan kombinera nätverkslösningar med andra lösningar för att få en sömlös och anpassad IT-miljö.