AdobeStock_266160028
Hem / Tjänster / IT-tjänster / Nätverk

Nätverkslösningar

Vi hjälper er med trådbundna och trådlösa nätverk anpassade efter era behov. Allt från planering, inköp och installation av WiFi, switchar och brandväggar för att ni ska uppnå en snabb och säker internetuppkoppling.

1
2
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Säkra och anpassade nätverk

Vid projektets start börjar vi alltid med en behovsanalys av vad ni vill ha, eventuella önskemål samt vad ni faktiskt behöver. Analysen övergår till att undersöka er nuvarande miljö där vi främst kollar på hur lokalerna ser ut och vilken hårdvara ni använder. Vi agerar sedan rådgivare i vad vi tror ni behöver samt sköter all inhandling av hårdvara, installation och upphandling gentemot eventuella leverantörer - alltid med ett fokus på att kunna leverera ett snabbt och säkert nätverk som skyddar känslig data.

bg copy 2

Snabbt och säkert

Accesspunkterna för trådlöst nätverk hjälper er få ett snabbt och säkert internet genom inbyggd intelligens. Detta innebär att de, tillsammans med resten av systemet, kan ändra WiFi-kanal för att undvika störningar från omkringliggande accesspunkter eller radiosändare. Detta gör att ni får bästa tänkbara täckning utifrån de förutsättningar som finns vid respektive accesspunkt.

Vi installerar brandväggar som skannar all trafik, in som ut, efter potentiella hot och gör hela nätverket mycket säkrare. Det finns även brandväggsfunktionalitet som kollar på när och vart enheten senast var inloggad. Om inloggningsförsök då exempelvis sker från annat land kort därefter så vet systemet att det är omöjligt att färdas dit på den tiden och blockerar därför inloggning per automatik.

 

 

 

pexels-karolina-grabowska-4467860
photo-1615309662472-4ca77a77a189

Fiber

För den organisation som inte redan har fiber kan processen dit innebära en hel del arbete. Du behöver kontrollera förutsättningar, reda ut olika begrepp, säkerställa att beställningen blir korrekt, och väldigt mycket mer. För organisationer som redan har fiber är en löpande översyn lika viktig som precis allt annat inom IT. 

Med Accesit som IT-partner kan du tryggt överlåta hela inköps och upphandlingsprocessen till oss. Med lång erfarenhet av fiber tar vi över helhetsansvaret för upphandlingen där leverantörerna får inkomma med information om kostnader, leveranstider, tekniska begräsningar, SLA-tider och övriga villkor. Vi sammanställer all information åt er och går sedan igenom det på ett pedagogiskt vis så att ni med rätt förståelse kan fatta det beslut som passar ert företags behov bäst.

 

Behöver ni hjälp med fiber?

Att införskaffa fiber för företag kan vara krångligt. Med en IT-partner kan du känna dig trygg med att processen utförs på ett säkert sätt.