AdobeStock_336083901
Hem / Tjänster / IT-tjänster / Microsoft 365

Microsoft 365 

Microsoft 365 är ett koncept med tjänster och funktioner som utöver Office 365-applikationerna används för att upprätthålla och efterleva en säker IT-miljö på individ- och organisationsnivå.

1
2
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Vikten av IT-säkerhet

IT-säkerhet är inte något man uppnår, utan är en del i ett viktigt och pågående förändringsarbete med avsedda resurser för ändamålet. De olika lösningarna som erbjuds inom Microsoft 365 är en bra start i det arbetet och vi guidar dig givetvis hela vägen.

Nedan förklarar vi skillnaden mellan Office 365 och Microsoft 365 samt vilka tjänster som ofta används ur olika perspektiv för att uppnå en allt säkrare IT-miljö.

bg copy 2

Varför Microsoft 365 och inte Office 365?

Till skillnad mot Office 365 så är Microsoft 365 utformad och riktad specifikt mot organisationer och innehåller därför allt som ingår i Office 365 kombinerat med Windows 10 Pro alt. Enterprise samt Microsofts säkerhetslösning EMS (Enterprise Mobilty + Security).

 

Vad skiljer Microsoft 365 Business mot Microsoft 365 Enterprise?

Microsoft 365 finns i två varianter: Business & Enterprise. Båda varianterna har sina paket med olika innehåll. Microsoft 365 Business är enligt Microsoft själva primärt utformad för företag under 300 anställda, medan Microsoft 365 Enterprise primärt är utformad för de större verksamheterna med fler än 300 användare. Utöver dessa färdiga paket finns även flera olika tillvalstjänster som kan adderas till för att på så vis uppnå en organisationsanpassad 365-miljö.

Office 365
linkedin-sales-solutions-wS73LE0GnKs-unsplash

Viktiga tjänster som ingår i Microsoft 365

Nedanstående tjänster är ett urval av bra funktioner som vi använder i den gemensamma resan för att skapa och efterleva en säker IT-miljö som både följer era egna, men även era kunders och leverantörers, krav och förväntningar på informations- och kommunikationslagring.

 • Microsoft Data Loss Prevention (DLP)
  En analystjänst för att identifiera, övervaka &  förhindra att information som känslighetsklassats lämnar företaget oavsett om sker per e-post, fll-flytt (ex. USB) m.m.

 • Microsoft Advanced Threat Protection (ATP)
  Genomsöker, upptäcker och blockerar och skadliga bilagor och länkar i såväl e-post som i dokument. 

 • Microsoft Exchange Online Archiving (EOA)
  Arkivering av e-post och bevarandeprinciper för en effektiv och maillagring.

 • Microsoft Message Encryption
  Kryptering av e-postmeddelanden och möjlighet att begränsa rättigheter.

 • Microsoft Azure Information Protection (AIP)
  Kontrollerar och hanterar känsligt innehåll i e-post och dokument.

 • Microsoft Intune
  Tjänst för att hantera organisationens enheter, applikationer och inställningar. 

 • Microsoft Conditional Access
  Definierar användaraccess och blockerar de som inte uppfyller förutbestämda policys.

Sammanfattning

Microsoft 365 innehåller i grunden betydligt fler säkerhetsfunktioner än vad Office 365 gör.
Det går att erhålla samma säkerhetslösningar med Office 365 som licensform, men det kräver då flera tilläggstjänster vilket i slutändan blir en dyrare tjänst än motsvarande "färdigpaketerade" Microsoft 365-tjänst. Det finns inget krav på att använda alla verktyg ovan på en gång, utan det går bra att välja de som passar verksamheten. Det viktigaste är att påbörja resan och ha en målsättning snarare än att stå kvar i startblocken.

AdobeStock_451304305_Editorial_Use_Only

Kontakta oss gärna!

Oavsett om du har en fråga, önskar en offert på våra tjänster eller efterfrågar mer information, så svarar vi alltid på kortast tänkbara tid - för det anser vi själva att en bra leverantör ska göra.