AdobeStock_168533932
Hem / Tjänster / Fordon / Fleet-management

Fleet-management

Fleet-management ger dig full administrativ kontroll över era företagsbilar. Ett bra administrativt system hjälper er att reducera kostnader, förbättra säkerheten och sänker era Co2-värden. Här kan du läsa mer om alla fördelar, samt hur de fungerar, med ett fleet-managementsystem.

1
2
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

360-bild av företagets flotta

Genom smarta fleet-managementsystem kan du uppnå en 360-bild av företagets bilar i telefonen, surfplattan och webbläsaren. Körbeteende och live tracking av bilarna registreras digitalt och du kan med ett knapptryck begära ut anpassade rapporter och statistik från flera månader tillbaka.

Genom att samla in data om körbeteenden, fordonens hälsa och privat användning av bilarna kan du enkelt analysera företagets behov och förändra eventuella beteenden som sänker kostnader, ökar säkerheten och uppnår eventuella miljömål.

bg copy 2

Ta över kontrollen

Sänk kostnader

Enkel överblick av fordonets hälsa och chaufförers körbeteenden som kostar företaget pengar

Förbättra Co2-värden

Förändra körbeteenden och rutter för en mer klimatsmart körning

Elektroniska körjournaler

Enkel administrering och rapporter av privata och tjänsterelaterade resor

Fordonshälsa

I fleet-managementsystemet kan du som administratör enkelt överblicka samtliga av fordonens hälsa innan det är för sent. Du ser hur bland annat hur många mil som körts, om en motorlampa lyser samt körbeteenden som påverkar fordonet negativt. Genom att se fordonsdiagnostiken i realtid kan du enklare agera proaktivt i syfte att förlänga livslängden på dina fordon.

 

Sänk era Co2-utsläpp

Genom tydlig statistik från fordonsflottans bilar kan du enkelt analysera körbeteendet av olika chaufförer. Du kan exempelvis få insikter om tomgångskörning, snabba inbromsningar och hastiga accelereringar som leder till ökade utsläpp. Att ha en överblick av körbeteenden kan sänka utsläppen med upp till 10%.

Ruttoptimering har visat sig både öka produktiviteten och i många fall även sänka bränslekostnader och utsläpp. Med GPS-teknik och spårning kan du i realtid se var dina fordon är, har varit och är på väg på en användarvänlig karta som underlättar planering av rutter. Det smarta systemet hjälper dig att effektivisera resor som exempelvis innehåller leveranstider, stopptider och bestämda platser. Ruttoptimeringen kan ofta även integreras med handhållna enheter vilket innebär att förarna kan få nästa destination, tillsammans med rutten och vägbeskrivningen, direkt på sina mobiltelefoner. Du kan självklart välja vilka på ditt företags om har rättighet att se och ge ut information om och till vilka förare.

pexels-carlos-césar-2291071
pexels-daria-shevtsova-2052250

En enkel försäkring för dina anställda

Körbeteenden kan även analyseras efter hur säker förarnas körning är för att undvika olyckor. Fleet-managementsystemet kan ta fram data och analysera trender om snabba kurvor, fortkörning och snabba inbromsningar. Insikter om förarnas farliga körbeteenden är en enkel försäkring för dina anställda som kan uppmuntra en säkrare körstil.

 

Enklare rapportering av körda mil

Att ha ett användarvänligt och smart system för digitala körjournaler ökar produktiviteten och säkerheten för både dig och dina anställda. Genom en enkel app kan dina förare logga och registrera resor med tjänstebilar som privata eller tjänstemässiga resor som enkelt sparas och arkiveras. Som förare är du som privatperson skyldig att kunna redovisa dina mil du kör med en tjänstebil. Med appen är detta gjort med några få knapptryck. Körs fordonet endast i tjänst loggas allting automatiskt.

Accesit har bland annat hjälpt M2 Ytskikt att installera journaler till deras 34 fordon. Här kan du läsa mer om lösningen.

Läs mer

Spårning

Utöver smarta fleet-managementsysem erbjuder vi även spårning av fordon och utrustning. Detta kan vara extra hjälpsamt vid exempelvis transporter av dyrbar utrustning. Spårningen kan då meddela när fordonet eller utrustningen förflyttas utanför avtalade tider eller angränsningar.

 

pexels-lady-escabia-1808079
AdobeStock_91957614

”Accesits körjournal-system har verkligen underlättat det administrativa arbetet kring tjänste-resor, vilket gör att vi kan fokusera än mer på vår verksamhet. ”

- Jonas Folkesson, projektledare M2 Ytskikt AB

Kontakta oss gärna!

Välkommen att kontakta oss vid funderingar om fleetmanagement – ingen fråga är för stor eller för liten.