Hem / Nyheter / Öka produktiviteten och organisera flöden med Microsoft OneNote
Assam, india – September 6, 2020 : Microsoft onenote logo on pho

OneNote är Microsofts digitala anteckningsbok som hjälper dig organisera dina idéer direkt i molnet. Skriv längre texter, skapa listor eller skissa på frihand – anpassningsmöjligheterna är oändliga med OneNote.

Organisera dina tankar och projekt

I OneNote skapar du enkelt mappar för att kategorisera dina anteckningar. Varje mapp kan sedan märkas med valfri färg och innehåller alla dina anteckningar och listor relaterade till just den kategorin. Skriv ner dina anteckningar var som helst i dokumentet, infoga bilder och rita pilar som förtydligar dina tankar och highlighta extra viktiga element.

Om du ofta jobbar i projekt erbjuder OneNote goda samarbetsförmågor. Bjud in dina medlemmar att redigera i mappar och sidor som berör projektet och samarbeta med uppdateringar i realtid. Du kan även skapa att-göra-listor för en enkel överblick av projektets flöde. Genom att använda en molntjänst kommer du och dina kollegor åt listor och anteckningar vart ni än befinner er oavsett vilken enhet ni använder. OneNote är kompatibel med mobiler, datorer och surfplattor.

Omfamna kreativiteten

Till skillnad från andra ordbehandlare, exempelvis Word, tillåter OneNote användaren att anpassa sina sidor efter sina behov. Genom ett klick kan du börja skriva var som helst i dokumentet, klistra in en bild och dra den dit den passar – utan att hela dokumentet påverkas av sidbrytningar och bilder som hoppar. Du kan även skissa ner dina visuella idéer eller visa samband med ritverktyget som låter dig rita var som helst i dokumentet. Du kan även använda ritverktygen för att hastigt skriva ner en anteckning som sedan konverteras till maskinskriven text.

Så här kommer du i gång med OneNote
 1. Se till att du är inloggad på OneDrive så dina anteckningar och listor sparas i molnet.
 2. Öppna OneNote genom att klicka på windows-ikonen längst ner i det vänstra hörnet. Sök på OneNote eller skrolla ner tills du hittar applikationen. Skrivbordsappen OneNote installeras tillsammans med skrivbordsversionerna av Word, PowerPoint och Excel när du installerar Office 2021 eller Microsoft 365.
  Det går även att ladda ned OneNote som en kostnadsfri, fristående Windows-skrivbordsapp (vissa funktioner kan dock vara begränsade).
 3. När du öppnar OneNote för första gången skapas en anteckningsbok. Den här anteckningsboken kan du använda som din första bok, alternativt ta bort och skapa en ny tom anteckningsbok.
 4. Längst ned i fönstret klickar du på + Anteckningsbok för att skapa en ny. Ange ett namn och klicka sedan på Skapa anteckningsbok. Den innehåller ett nytt avsnitt och en tom sida.
Infoga innehåll i OneNote
 • Tryck eller klicka någonstans på sidan och börja skriva. Om du markerar texten och högerklickar kan du välja textens typsnitt och färg, samt om du vill kategorisera texten som exempelvis en prioritet.
 • Klicka på sidhuvudet högst upp (ovanför stämpeln med datum) för att skriva en sidrubrik.
 • För att rita klickar du på fliken Rita, väljer pennan du vill använda och börjar sedan rita i anteckningen. För att ändra färg på pennan trycker du på pilen nedåt bredvid pennan du valde.
 • För att infoga en tabell klickar du på den ytan du vill tabellen ska placeras. Tryck på menyn Infoga och sedan på Tabell.
 • Skapa en to-do-lista genom att klicka någonstans på sidan för att skapa en textruta. Högerklicka i rutan och klicka på den lilla fyrkanten med en röd bock.
onenote.phone
ester-250

Ester Weismann
Marknadsansvarig

ester.weismann@accesit.se 

Relaterade nyheter