Hem / Nyheter / Har du koll på säkerheten i dina hörlurar?
AdobeStock_548625367

Cyberkriminalitet fortsätter att vara ett utmanande och expanderande problem för organisationer i Sverige, speciellt i samband med att distans- och hybridarbete ökar. Risken att obehöriga tjuvlyssnar och kommer åt känslig information ökar nämligen markant när samtalen sker utanför kontoret. Det är därför viktigt att använda certifierade headsets med kryptering så att samtal kan ske på ett säkert sätt oavsett vart personalen befinner sig.

Tjuvlyssning är idag en av de vanligaste cyberbrotten, men går att förhindra med hjälp av krypterade headsets. Accesit är återförsäljare av bland annat Jabras headsets som erbjuder ett bra skydd med militära certifieringar och höga krypteringsalgoritmer. I den här artikeln går vi igenom vilka åtgärder Jabra har gjort i sina headsets för att garantera säkerheten i varje samtal.

 

Jabra engage 55

 

 

Anslutning

Det första steget är den fysiska anslutningen mellan basstationen och ditt headset. Jabra har tagit fram en patenterad metod de kallar "physical assisted pairing" vilket innebär att basstationen endast kan länkas till hörlurana när de faktiskt är dockade i basen. Då skapas en hemlig länkningsnyckel så att de kan ansluta och kommunicera med varandra på ett säkert sätt.

 

Verifiering

I början av samtalet används en kryptering för att starta upp en säker verifiering av länken mellan headsetet och basen. När verifieringen är gjord används den nyckellänk som säkerställer att det headsetet du använder verkligen hör ihop med basen. Det betyder att ett icke-anslutet headset kan inte använda sig av den basstationen.

 

Kryptering

Under samtalet transporteras data mellan basstationen och headsetet. Även denna data är säkrad med kryptering. Ju högre krypteringsnivå desto bättre skyddas känslig information. Med Jabras headset förnyas krypteringslänken varje minut för att ytterligare försvåra avkrypteringen.

 

Testa innan du köper!

Låter det intressant? Kontakta oss via formuläret nedan så ser vi till att du får testa produkterna i egen miljö innan du köper. Är du inte nöjd skickar du bara tillbaka dem - helt utan kostnad!

Relaterade nyheter